2013. június 23., vasárnap

14. hónap

Súlyról és hosszúságról nincsenek informáicóim, arról majd 1 hónap múlva, az esedékes oltást követően tudok majd beszámolni.
Evés és alvás tekintetében nincs változás: utálja mindkettőt, szükséges rosszként tekint rájuk. Bebizonyította, hogy bő 8 óra alvással (éjjel 8, nappal 1/4) is simán végigbír egy napot, ami döbbenetes.
3 dologba viszont iszonyatosan belehúzott, amiből 2 teljesen jogos, hiszen ezekben óriási (fogak) ill. Lizihez viszonyítva nagy (beszéd) lemaradásban volt. Miután fél éven keresztül 4 foggal boldogult, kb. 2 hét leforgása alatt kinőtt jó pár foga: a soron következő felső 2-esek, egy váratlan alsó és felső rágó (talán a 4-esek), így most hirtelen 8 fogú lett, egyel még annál is több, mint amit múlt héten észrevettem.
A beszédben is egyre több értelmes és tudatos szót használ: az anyanya, apú, kukkó (kutya) kibővült a mem (nem), mama, bobá (bogár), hóju (hórukk), óa (óra) szavakkal, és a miu (miáu), vava (vau) és repülőgép hangutánzó szavaival (így jár az, aki légifolyósó alatt lakik :-). Kivételes kapcsolatot ápol a kutyákkal és a bogarakkal (kinek a gyereke????). Mindenféle kutyára izmai megfeszítéssel és reszketéssel reagál, a bogarakat pedig félelem nélkül piszkálgatja. A múltkor visszafojtott sikoly keretében húztam el a kis ujjacskáját egy méhecske potrohától. Büdösbogár, bodobács, csincsók, hangya egyre megy, imádja tapogatni őket.
Ami nem szorult fejlesztésre, az a mókázása, ennek ellenére még durvábban nyomja. A múltkori Duna korzós performansz napi rutinná vált, amint kisebb embertömeg veszi körül, indul a műsor és megy haverkodni. Kiválaszt egy társaságot, először integet és puszikat dobál, majd közéjük vegyül, mint pl. a múltkor a pizzériában egy fiatalokból álló csapathoz. Egy biztos, óriási hatással van az emberekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése