2013. február 16., szombat

A liba és a szakigazgatási szerv

Nem, ez nem egy modern tanmese címe, ez kérem szépen Majci éjszakai produkciójának a koncepciója volt.
Történt ugyanis, hogy legkisebbem éjszakai (1:40) evése után úgy döntött, hogy nem alszik tovább. Eleinte csak karattyolt az ágyában, majd átváltott nyüsszögéses sírdogálásba. Mielőtt olyan hangerőre kapcsolt volna, ami már a szomszéd szobában alvó Lizi nyugalmára is zavaró hatással lett volna, kipattantam az ágyból, és áthoztam. A tök sötét szobában hamar észrevette két jóbarátját, akiket a szokásos izgatott csodálkozásával - kikerekedett szem, szájcsücsörítés "ohhhh" hang kíséretében - üdvözölt. Hát igen, nem nehéz kiszúrni a sötétben Zöld pöttyöt (a bébiőr jelzőfénye) és Piros számot (óra). Rögtön el is kezdte éjjeli monológját, ami az alábbi szöveg különböző hangerővel, dallammal történő változatos ismételgetéséből állt: "gágágá oep, gágágá oep gágágá". Természetesen mindeközben felkapaszkodott az apja hátára és lábaival rugózott, kezeivel pedig az apai hátat csapkodta ütemesen. Mondanom sem kell, itt vége volt a családi alvásnak, a további másfél óra Majci lenyugtatásáról és elaltatásáról szólt. Utána pedig a saját elaltatásunkról. Hát, ma sem aludtuk ki magunkat.
Egyébként éjszaka általában az alábbi három forgatókönyv váltja egymást:
A) Felkel enni tetszőleges és kiszámíthatatlan időpontban 1:30 és 4:45 között, majd gyors evés után gond nélkül továbbalszik (Nekem ez a kedvencem, bár ez nem jelenti feltétlen azt, hogy én is gond nélkül visszaalszom, hiszen ilyenkor szeretnek cikázni a gondolataim.)
B) Ugyanaz, mint A), azzal a különbséggel, hogy nem hajlandó visszaaludni, és kb. másfél órás program következik (Ez különösen akkor jó, amikor hajnalban kel és mondjuk negyed 7, mire lefektetem. Ekkor nekem már nem sok értelme van visszaaludni.)
C) 5 és 6 között kel, és ekkor már teljesen esélytelen visszaaltatni, szóval kezdődik a napunk. Ilyenkor általában Lizi is megérzi a kis szenzoraival, hogy Maja már napot kezdett és rendszeresen csatlakozik hozzánk. (Ez a verzió leginkább hétvégén jellemző. Naná, mikor keljünk hajnalban! Ennek köszönhetően voltunk már reggel 3/4 7-kor a piacon.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése