2013. szeptember 27., péntek

Enni!!!

Szokásomtól eltérően nem írok havi jelentést Majciról. Semmi extra nem történt: növesztett egy fogat - így már csak a szemfogak és a kettes őrlők váratnak magukra - egyre több értelmes szót használ a megállás nélküli karattyolása mellett és megtudtam, hogy 75 centi (Lizitől bő 1,5 kilós és 5 centis lemaradásban van Pöttömkém).

Viszont, ami mellett nem lehet elmenni, az a kaja iránti vonzódása. És itt jön a becsapás, ugyanis azt hihetnénk az előbbi mondat után, hogy kettes számú gyermekem végre belecsapott a lecsóba és tömi magába a kaját. De nem, ez az egész egy nagy színház. Ami engem kezd kiborítani. Az éppen aktuális kajája után - amiből szokásához híven egy 6 hónapos babának megfelelő mennyiséget fogyasztott el - max. 15 perccel dühösen jelzi, hogy enni akar. Ennek általában két módja van: 1) odamegy a hűtőhöz és "enni ké" felszólítással üti az ajtaját 2) kinyitja a konyhaszekrényt, és elkezdi kipakolni a bébiételes üvegeket - rosszabb esetben földhöz vágja - és kiválaszt egyet, majd beletolja az arcomba, hogy "nymnymnymnym enni". És mit tesz ilyenkor egy anyuka, aki idestova lassan másfél éve rettegve figyeli kisebbik csemetéje alatt a mérlegen megjelenő alig növekvő számokat? Naná, hogy bedől és kaját melegít/gyömölcsöt pucol/üveget bont. És mit tesz ilyenkor C. Maja kiskorú szélhámos? (Jobb esetben) megeszik belőle 3 kanállal, majd üvölt, hogy elég. Maradék fóliáz, hűtöbe. Aztán 20 perc múlva kezdődik minden elölről. Tele a hűtő apró tálkákkal, amit aztán napjában többször melegítek, este meg szétosztok a család tagjai között.

Immáron a napi tevékenységünk 3 fő csoportra osztható (aminek sajnálatos módon egyáltalán nem része az anya-gyermek értelmes/tanító/fejlesztő közös játéka):
- gyermek leszedése székről/asztalról/egyéb bútorról
- 10 perces visszapakolása/hajtogatása az 1 perc alatt a fiókból kirángatott ruháknak, tamponoknak, egyéb egészségügyi termékeknek, kártyapakliknak és mindenféle apróságoknak (soha véget nem érő folyamat)
- kaja előkészítése, gyermek etetése (legalábbis próbája), maradék dobozolása

Gyakorlatilag a szokásos - most külön említésre nem kerülő - háziasszonyi tevékenységek mellett a fönti három egység körkörös váltakozása biztosítja, hogy nehogy legyen napi 2x5 perc pihenőm két nyamvadt kávé nyugodt elfogyasztására.

2 megjegyzés:

  1. Tényleg, ma még nem is ittam meg a második kávémat :-)))). Köszi a figyelmeztetést.
    Amúgy Maját megértem, hogy érdeklődik a tamponok, betétek és egyéb női dolgok iránt. De mit kezdjek Simi hasonló témakörben mutatott roppant érdeklődésével???

    VálaszTörlés
  2. Szerintem ne aggódj! :-) Ha hagynám, Majci órákig képes lenne molyolni a szerszámosládával, imádja pakolgatni a csavarokat :-)

    VálaszTörlés