2013. április 23., kedd

1. SZÜLINAP

Így, nagybetűkkel. Közhely, de tényleg elröpült ez az év. Tele sok-sok szép, megható, soha vissza nem térő és megismételhetetlen pillanattal, és persze néha nehéz órákkal is, amikor az ember úgy érzi, hogy hiába a többéves tapasztalat, itt megáll a tudomány. Mert - bár némileg számítottam rá, de élőben mégis meglepett, hogy - tényleg mennyire más tud lenni két aprócska kisember, akihez ugyanaz a szülőpáros tartozik. És ugye, ami működik az egyiknél, baromira kudarcot vall a másiknál. Többször közel voltam ahhoz, hogy feladjam, első gyermekem 4,5 éve alatt kialakított - és megrendíthetetlennek tartott - elveimet. Ráadásul tudomásul kell vennem, hogy ez még az elkövetkező években is bőven benne van a pakliban.

Egyéves jelentés:
 
Súly: 7600 gramm
Hosszúság: 72 cm
Mozgás: az élete a mozgás. Egész nap járkál/szalad föl s alá, hurcol ezt-azt, közben pakol-rámol. Igazi kis tornádó. Pokoli nagy a mozgásigénye, és nagyon jól bírja, mert 1x alszik napközben - jó esetben 2 órát.
Hang: továbbra is folyamatosan karattyol, igencsak erőteljesen jelzi a maga nyelvén, ha valamit szeretne/nem szeretne. Első felismerhető, egyértelműen arra az ugató négylábúra vonatkozó szókezdeménye: khuuuuhhh. Bármilyen távolságból megismeri az ebet, sőt, látnia sem kell, elég ha a távolból kutyaugatást hall, már jelzi, hogy milyen állatról is van szó.
Evés: továbbra sem a kedvenc időtöltése - meg is látszik a kis pehely-súlyán. Az "emberkaja" viszont ellenállhatatlan számára, így egyre több "igazétel" falatka kerül a szájába.
Hangulat: néha már lemászik rólam, és egyre inkább megfigyelhető a nyitása rajtunk és a két nagymamáján kívül további barátságos emberek (lásd a család férfi tagjai, és a szomszédok) felé. És hát visszavonhatatlanul kezd kibontakozni az énje: egy igazi kis mókamester lett 1 éves korára. Könnyedén megszerzi vadidegenek figyelmét és mindenféle jófejkedéssel meg is tartja. Bárhol van, addig kekeckedik az emberekkel, amíg ők el nem kezdenek áradozni róla. Mert hogy van mit: gyönyörű, elbűvölő, tündéri, bájos, vidám, vicces, szórakoztató (éljen a kicsit sem elfogult anyuka)
Tudományok: elérkeztünk az ujjal mutogatás korszakába (imááááádom). Könyörtelenül rábök mindenre, amit szeretne v. amivel baja van. Megtanulta a NEM kifejezést is. Gyakorlatilag olyan erővel forgatja jobbra-balra a buksiját, hogy én már a látványától is elszédülök. És hol használja Kisdrágám leggyakrabban eme új tudományát? Naná, hogy evés közben. És ilyenkor nincs az az Isten, hogy még egy negyed kanálnyi ételt beleküzdjek.

Képes beszámoló a hét végén megtartott családi ünneplésről:
 
 
 
 
 

Persze ő sem maradt ajándék nélkül

itt percre pontosan 1 éves :-)

 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése