2013. július 30., kedd

Pihi

Eltűnésem oka némi nyaralás, amit – kivételesen - akár pihenésnek is hívhatnék, hiszen a 4/2-es felnőtt/gyermek arány ezt is lehetővé tette. Akik nélkül pedig ez nem jöhetett volna létre: Mami & Papi.

Legnagyobb meglepődésemre Majci gond nélkül vette az ismeretlen hely akadályát: nappali és esti elalvásai gond nélkül zajlottak. Mit ne mondjak, volt némi félsz bennem Lizi után – aki 1 és 2,5 éves kora között szabotálta az idegen helyen történő alvás bármilyen formáját. Gyakorlatilag egyszer minden átmenet nélkül nem volt hajlandó elaludni Mamiéknál a szokásos helyén. Órákon át tartó üvöltő tiltakozás és 2 napig tartó alig-alvás (napi 6-7 óra 5 részletben) jellemezte a vidéki kiruccanásainkat, melyekkel addig próbálkoztunk, míg egyszer már egyáltalán nem volt hajlandó elaludni. Hajnali 4-ig altattuk 4-en (!), sikertelünk, végül ¼ 5-kor kocsiba ültünk és elindultunk haza. Sosem felejtem el, ahogy elindult az autó, Lizi egy óriási megkönnyebbült sóhajtást adott ki, majd elaludt. Utána sokáig nem próbálkoztunk. Valamiért Majcánál is bennem volt a gyomorgörcs minden egyes altatásnál, de le a kalappal a kiscsajszi előtt, gond nélkül zajlott a dolog. Az éjjeli ébredésekről, hajnali bulikról inkább nem nyilatkozom.

Amiben még nagyon más volt, mint Lizi, az a vízhez való viszonya: gyakorlatilag 10 nap alatt nem sikerült megkedveltetni vele a vizet. A Balatonba is csak a 10 centis vízig volt hajlandó bejönni, ott tapicskolt. Egyébként 1x mentünk csak strandra, mert a víziszonyon túl még egy dolog nehezítette az élmény-jelleget: Majci másodpercenként megszökött, képtelenség volt a mi területünkön tartani (itt már a hajunkra kenhettük a felnőtt/gyermek arányt). Legszívesebben a szomszéd takarókon táncolt és ha nem voltam elég gyors, akkor még az idegen szatyrokból is elkezdett kipakolni. Amint elkaptam, hangos izgatott sikítás keretében szökött tovább újabb zsiványságot elkövetni, így aztán úgy döntöttünk, maradtunk otthon a felfújható medencénél. Egyébként teljesen belakta az egész kertet: napjában 6x végigbogarászta az összes bokrot, meglocsolta a muskátlikat és ide-oda szaladgált.

Az evése a friss vidéki levegőre sem javult, sőt! Kriminális módon evésenként 5-6 kiskanál volt a mennyisége a főzelékből/gyümölcsből, értelmes táplálékból. Bezzeg a cini-minire simán rákapott – köszönhetően Lizinek, aki stikában dugdosta a szájába a kis cukorszörnyet. Onnantól kezdve napjában többször megállt a konyhapultnál és erőszakos modorát elővéve könyörtelen üvöltéssel követelte a jussát.

A füredi mólónál hozták a formájukat a csajok: közös tánccal szórakoztatták a nagyérdeműt, aztán hamarosan egy hasonló felállású/életkorú fiúpáros is csatlakozott hozzájuk.

Majci még azzal is eseménydússá tette a nyaralást, hogy növesztett 2 újabb fogat, így lassan tényleg behozza a lemaradását, most már 11-nél tartunk – gyorsan megnéztem, Lizi ilyenkor ugyanitt tartott, ráadásul a tempó is azonos volt: 4 gyorsan, majd fél évig semmi, utána pedig gyorsan kinövesztette az elmaradásokat.

Ottlétünk alatt töltötte a 15. hónapot, pontos paramétereket majd a most pénteki oltás után hozok.

Magamról annyit, hogy megfogadtam, idén más lesz minden, és nem hagyom, hogy a szokásos zabálás-döglés-nasizás kombónak köszönhetően feljöjjön rám az a megszokott heti 3 kg. Kaja-ügyileg 10 pontból 6-ot adok magamnak, mert nagyon igyekeztem, de azért a 10 nap alatt 2x becsúszott egy jó kis lángos és a fagyinak sem tudtam ellenállni. Sportra 5 pont, hiszen ottlétem alatt 3x futással/edzéssel kezdtem a napot. Többször nem ment, általában az éjjeli/hajnali nem alvások miatt, de nem akarok kifogásokat keresni. Azért 5 pont, mert eddig soha nem sportoltam semmit nyaralás alatt, idén viszont erős voltam. A végeredmény: +1,7 kg. Háááát, nem túl jó eredmény. Viszont ha a korábbi átlagokat nézzük, akkor lehetett volna +4 is. Ha innen nézzük, nem is rossz J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése