2013. március 23., szombat

11 hónapos lett

Az utolsó hónapforduló az első, megismételhetetlen igazi születésnap előtt.

Súly: kb. 7500 gr (2 hete volt 7380)
Hosszúság: 71 cm
Mozgás: nagyon durván belehúzott a kisasszony, 2 hete elindult, ma gyakorlatilag ott tart, hogy bejárja az egész lakást, szinte próbálkozik a szaladással, egyre ritkábban választja a négykézlábas verziót haladásra. Ülésből feláll mindenféle kapaszkodó nélkül. Iszonyatosan fürge és imádja, hogy ilyen gyorsan képes a helyváltoztatásra. Újabban néha "megszökik" és kurjant egyet, jelezvén, hogy keressem meg.
Hang: továbbra is folyamatos a karattyolás, igen erőteljesen jelzi, ha valami tetszik, vagy éppen nem tetszik neki. Bármelyik családtagot lekiabálja. Felismerhető szavakat/szókezdeményeket továbbra sem mond, de a halandzsa szövege és dallama érezhetően ismétlődik azonos helyzetekben.
Evés: hektikus. Néha egész jól eszik (magához képest), viszont miután kb. 2-3 hete naponta küzdünk az alvással, sokszor nem hajlandó enni a fáradtság miatt. A gyümölcsöt/főzeléket továbbra is darabmentes pép formájában kéri, de a felnőtt kajákból könyörtelenül kunyizik és itt érdekes módon még a falatka-formátum sem zavarja.
Hangulat: szeparációs szorongás megy felváltva a felfedezéssel, amit a járásnak köszönhet. Jön-megy, tárgyakat pakol és hordoz menet közben (még az 5 kg-os táskámat is magával vonszolta). Itt szeretném megjegyezni, hogy ijesztő a hasonlóság, ahogyan Lizi és ő is viselkedik az idegen emberekkel. A boltban/vendégségben kipécéz magának valakit és kekeckedik vele. Szórakoztatja, kacag rá, és folyamatosan beszél vele. Bárkit képes levenni a lábáról, addig bűvöli az illetőt. Mamma mia! Két művésznő lesz egy családban? Lizi ugyanezt csinálta és mára látjuk, hogy hova jutott :-) És mindemellett tagadhatatlanul jó fej csajszi! Jelentem, hogy ezt nem csak mint elfogult anyuka mondom, hanem a környezet folyamatos visszajelzései alapján. Múltkor egy terhes anyuka mondta, hogy ő is ilyen jó fej, vidám babát szeretne.
Tudományok: végre megtanult integetni (a riasztónak) és tapsolni. Eljutottunk oda is, hogy családtagokat felismer (ránézéssel beazonosít) és dolgokat megmutat a könyvből és a szobájából. Lételeme a kupigyártás. Olyan, mint egy hurrikán: szobáról-szobára jár és mindent kiborít/szétdobál/elhord, nem tudok olyan gyorsan pakolni utána, hogy napközben akár 1 percre is rend legyen a lakásban.
Az pedig a szívemet melengeti, hogy elválaszthatatlanok a nővérével. Valamilyen láthatatlan kapocs van közöttük, amint Lizi hazajön, Majci szalad felé, és most, hogy Lizi nincs itthon ő is csak Maját emlegeti.

Az elmúlt hónap képekben:
 

11 hónapos arc
általános hangulat
továbbra is ez az kedvenc hely
ez pedig a 2-es számú kedvenc hely
kedvenc időtöltés
imádják egymást
kaukázusi kefír fan
hinta fan
játszótér fan
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése