2013. március 18., hétfő

Miért főzök én este 9 után?

Nem jutok előre. Sem blogírásban, sem semmi másban. Hatalmas hóbucka van a fejem fölött, amin képtelenség áttörni.
Maja ismét/még mindig szorong szeparációs formában. Csak annyi a változás, hogy még nem is alszik hozzá. Sem nappal sem éjjel. Így aztán én egy meglehetősen erőtlen zombinak érzem magam. Pedig milyen jól hangzik, hogy kb. 10/11-7-ig ágyban vagyok (ha éppen nem 6-kor kezdődik a reggel Majánál). De sajnos nem ennyire rózsás a helyzet, hiszen szinte minden éjjel többször kelek és simán eltöltök 1-3 órákat vergődéssel. Majci meg szórakoztat közben. Sajnos a kisasszony nappal sem viszi túlzásba a szendergést: újabban ágyparája lett és képtelenség lefektetni. Amint berakom a kiságyába, rögtön felpattan, és a rácsokat rázva hányásig képes üvölteni. Már mindent megpróbáltam, simán bírja a 200 db visszafektetést és a "percenként visszajövök és megnyugtatom" módszer sem jött be, másfél óránál abbahagytam. Inkább próbálom a napi egyszeri alvás felé tolni a napirendjét. Ebben egy jó és sok rossz dolog van: a jó, hogy ilyenkor (12-13 h körül) könnyen elalszik (max. fél óráig van ereje balhézni). Sajnos azonban nem képes nagyot aludni: általában másfél órás az adagja, néha 2, de sokszor csak 1 óra. Ennek eredményeképpen nem piheni ki magát és du. 4 körül beáll a kínlódás, folyamatosan elesik és ülésből eldől a fáradtságtól. Egyértelműen kevés neki, simán igényli a napi 2x-i alvást, de ezt képtelenség megvalósítani. Még ha sikerülne is a délelőtti alvás (másfél-2 órás feszkó árán), délután akkor sem tud aludni. Max. a fotelben az ölemben néha 20 percet. Ez meg inkább árt mindkettőnk gerincének, mint használ neki. És még ki sem piheni magát tőle. Babakocsi, hinta felejtős, többszörös próbálkozásom kudarcba fulladt.
Így aztán nappal le sem tudom magamról applikálni és sokszor nehezen telnek a napok. A fáradtság miatt enni sem mindig hajlandó és egyáltalán nem érdekli semmilyen játék vagy foglalkozás a részemről. Rám mászik, ujjat szop és nyüsszög.
Na, ezért van az, hogy a konyhai alkotótevékenységemet rendre este 9 után kezdem meg, a babaruhák meg fél éve összekupacolva, szortírozva várakoznak arra, hogy nekiálljak és feltöltsem őket egy aukciós portálra :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése